Lipik 3x3 Challenger 2018
Snijeg zabijelio Lipik i Pakrac

Zakašnjeli bijeli Božić stigao poslije nove godine

03.01.2017. 08:57 | 2717 pregleda | Vijesti

Tijekom noći 2. na 3. siječnja ciklonalna fronta donijela je snježne padaline koje su zabijelile Lipik, Pakrac i okolicu, a na Meteorološkoj postaji u Lipiku vremenski motritelj Josip Benković ujutro u 7 h izmjerio je 2 cm snijega i temperaturu zraka od 0.2°C, a dnevna temperatura pokazuje tendenciju rasta jer je sat vremena ranije, u 6 h, izmjereno 0.0°C.

Piše:
Antun Ciglenečki

Prema dnevnom izvješću Državne uprave za zaštitu i spašavanje-Područnog ureda Požega cestovni promet na području naše županije pa tako Lipika i Pakraca tijekom noći se odvijao se bez zastoja i ograničenja, a dežurne ekipe cijelu noć su na terenu i čiste ceste od snijega te posipaju sol na državnim i županijskim prometnicama.

U Lipiku su od jutra na terenu djelatnici gradskih službi koji čiste nogostupe i nerazvrstane lokalne prometnice te ih posipaju soli.

Snježni ugođaj u našem kraju trebao bi se zadržati do kraja tjedna i tijekom idućeg tjedna jer prognostičari iz DHMZ najavljuju novo zahlađenje za cijelu Hrvatsku u danima vikenda s temperaturama od -5 do -10°C.

Podsjetimo se, kako i 2015. godine nismo imali bijeli Božić, a snijeg je zabijelio staze i putove Lipika i Pakraca tek u prvim danima 2016. godine kojeg je tada palo nešto više pa su 6. siječnja 2016. održane čak i zimske igre u perivoju Lipika na prostoru kod Jelkinog brijega u organizaciji Turističke zajednice grada Lipika.