Lipik 3x3 Challenger 2018
Župan Alojz Tomašević posjetio i darivao prvo novorođeno dijete u 2017. godini

Gradska bolnica Pakrac: u 12,20 sati rođeno prvo dijete u novoj godini na području županije

01.01.2017. 17:13 | 8097 pregleda | Vijesti

Dežurni tim rodilišta Gradske bolnice Pakrac 1. siječnja u 12,20 h porodio je djevojčicu Enu, koja je nakon poroda imala 3,100 g i 50 cm, kao drugo dijete u obitelji Ane i Siniše Vitine iz Kusonja kod Pakraca. S obzirom kako je mala Ena prvo dijete rođeno u novoj 2017. godini na području Požeško-slavonske županije majku Anu i prvu pakračku bebu u ovoj godini posjetio je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević u pratnji novoimenovane predstojnice Gradske bolnice Pakrac i pomoćnice ravnatelja OŽB Požega Marine Major te gradonačelnice Pakraca Anamarije Blažević.

Piše:
Antun Ciglenečki

Dežurni tim pakračkog rodilišta dr. gin. Igor Šket te primalje Alenka Uzur i Valentina Majstorović upoznali su župana Alojza Tomaševića i gradonačelnicu Pakraca Anamariju Blažević s majkom prvog djeteta rođenog u 2017. godini. Tom prilikom župan Tomašević darovao je majci Ani cvijeće i novčani dar u iznosu od 2.000 kuna kao dar za prvo novorođeno dijete u ovoj godini na području Požeško-slavonske županije.

U obitelji Ane i Siniše Vitine mala Ena je drugo dijete, a već imaju dječaka starog dvije i pol godine. Mlada obitelj preselila se u Pakrac iz Daruvara jer suprug Siniša radi u pakračkoj tvrtki „Trim projekt“.

Tijekom razgovora nova predstojnica Gradske bolnice Pakrac Marina Major upoznala je župana i gradonačelnicu Anamariju Blažević s radom bolnice te posebno s radom Odijela za porodništvo i ginekologiju koji trenutno ima tri liječnika i jednu specijalizanticu te 13 primalja u rodilištu dok na ginekologiji ima još šest medicinskih sestara čime je završilo razdoblje tijekom kojeg je u ovom odijelu broj liječnika s pet pao na dva. Pomoćnica ravnatelja OŽB Požega Marina Major ponosno je istaknula kako je u rodilištu Gradske bolnice Pakrac tijekom 2016. godine rođeno 509 djece s obavljenim 501 porodom što je tridesetak djece više nego tijekom 2015. godine u kojoj je rođeno najmanje djece u pakračkom rodilištu. Na rodilištu Gradske bolnice Pakrac rađaju se djeca s područja nekoliko županija, uz Požeško-slavonsku i nekoliko susjednih županija oko pakračko-lipičkog područja, a rodilište od 2011. godine nosi status Rodilište-Prijatelj djece.