Lipik 3x3 Challenger 2018
NALAZ ČITATELJA

Vidio kako lisica ubija mačku

27.12.2016. 10:59 | 2981 pregleda | Vijesti

Iako se na poslanim fotografijama ne vidi kvalitetno, u redakciju Compasa javio nam se čitatelj koji je pokušao uslikati događaj kojem je svjedočio nedaleko đačkog doma u Pakracu. Vidjevši kako je lisica ubila mačku, a uz to prilikom slikanja nije bježala, čitatelj, a vjerojatno i brojni drugi se pitaju je li lisica bijesna?

Piše:
Marko Barčan

Neslužbeno smo saznali iz provjerenog izvora kako se na osnovu tog ponašanja ne može znati je li bijesna ili ne, no kako zadnje sigurno četiri godine nema bjesnoće u Hrvatskoj jer se lisice cijepe, odnosno zadnjih nekoliko godina provodi se oralna vakcinacija.

Naš izvor ističe kako u gradu ima lisica koje ne bježe već su se toliko udomaćile i postale su pitome. Također unazad zadnjih par godina bilježimo povećanje broja lisica koja je izuzetno prilagodljiva životinja, strvinar je i hrani se otpadom i raznim manjim životinjicama, posebno miševima, a rijetki su slučajevi da se sukobe s mačkom jer se one u principu izbjegavaju.

Također, čitatelj ističe kako je mačka imala rozu ogrlicu, tako ako je netko izgubio mačku, sad zna čiji je bila plijen.